Lider global prej 1963

STO

Produkte dhe Sisteme STO

Ndërtimi me Sto do të thotë ndërtim me produkte dhe zgjidhje të jashtëzakonshme.

Çfarë i bën produktet tona kaq të besueshme dhe çfarë u jep atyre cilësi kaq të jashtëzakonshme? E gjitha kjo falë më shumë se 160 specialistëve që punojnë në kërkim dhe zhvillim në vendndodhjet e Sto në të gjithë botën. Ata janë të përfshirë në çdo risi të vetme që nga fillimi. Rezultati: mbi 200 patenta dhe çmime të shumta për risitë tona. Kjo është diçka për të qenë krenarë.

Të ndërtosh me Sto do të thotë të veprosh në mënyrë të qëndrueshme.

Qëndrueshmëria është në krye të agjendës sonë si në nivel produkti ashtu edhe në nivel kompanie. Sistemet e izolimit të fasadave Sto janë vetëm një shembull: nga fillimi i tyre në 1965 deri në 2020, ata kursyen rreth 370 milion ton CO2. Materiale STO bëjnë të mundur krijimin e ndërtesave miqësore me mjedisin dhe ekzekutimin e projekteve të rinovimit me efikasitet energjetik – falë gjetjeve nga ekspertët tanë të kërkimit dhe zhvillimit. Si kompani, selia jonë në Stühlingen punon me energji elektrike të gjelbër dhe ka marrë certifikata të mbrojtjes së klimës për të kompensuar emetimet e tyre të karbonit. Qëllimi i Sto është të bëhet plotësisht neutral ndaj klimës deri në vitin 2040.

Bojra fasade, Bojra te brendshme, Bojra dekorative, Stuko, Fino, Suva

Bojrat e brendshme Sto garantojnë rezultate perfekte që plotësojnë çdo kërkesë: qofshin ato ngjyra mat ose me shkëlqim, bojëra që lahen ose kanë zgjidhje speciale që i përshtaten një klime të shkëlqyer ambienti të brendshëm dhe janë rezistente ndaj mykut, ose bojëra me një bardhësi dhe fuqi të lartë fshehëse.  Bojrat e fasadave nga Sto janë formuluar posaçërisht për një jetë të gjatë dhe mbulim të shkëlqyeshëm. Të gjitha bojërat Sto janë pa tretës dhe plastifikues, duke i bërë gjithashtu të sigurta për mjedisin, instaluesit dhe përdoruesit përfundimtarë.

Sisteme per Fasada te Ventiluara

Burimet energjetike janë në rënie në mbarë botën, ngrohja dhe kostot e energjisë së ftohjes janë në rritje.

Fasada e ventiuar eshte zgjidhja perfekte per eficencen energjitike. Fasada e ventiluar është i fiksuar në murin e jashtëm me një nënkonstruksion alumini. Kjo krijon një hapsire midis fasadës dhe stuktures mbajtëse, e cila është pjesërisht e mbushur me izolim me fibra minerale për izolim efektiv të murit të jashtëm. Sistemi mbron murin, duke e mbajtur atë të thatë duke e lejuar gjithashtu të marrë frymë.

 

Sisteme per izolim fasade

Rreth 30% e energjisë së përdorur për ngrohjen e një ndërtese tipike humbet përmes mureve të jashtme.

Gama e sistemeve të izolimit të murit të jashtëm StoTherm redukton ndjeshëm këtë humbje energjie duke e mbështjellë ndërtesën në një mbështjellës termik rezistent, duke maksimizuar hapësirën e brendshme dhe duke mbajtur temperatura të brendshme komode gjatë gjithë vitit. Dhe nuk keni nevojë të bëni kompromis me estetikën: çdo sistem mund të përfundojë në një gamë të gjerë ngjyrash dhe elementesh arkitekturore.

EWI Systems for Social Housing

StoTherm Mineral

StoTherm Classic

StoTherm Vario

Sisteme per izolim akustik

Zgjidhjet efektive akustike po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme në arkitekturën moderne.

Gama e sistemeve akustike StoSilent ofron më shumë sesa thjesht performancë teknike të jashtëzakonshme dhe mjedisin më të mirë të zërit. Të gjitha opsionet përfshijnë mbështetjen teknike dhe në vend, trajnimin e aplikuesit dhe llogaritjet akustike për projektin tuaj.

StoSilent Distance

StoSilent Direct

StoSilent Modular

StoSilent Compact

Mbrojtje dhe riparim betoni

Me mbi 40 vjet që ofron zgjidhje të restaurimit, mbrojtjes dhe forcimit të betonit.

Sistemet StoCretec dhe zgjidhjet e produkteve janë përshtatur në mënyrë të përkryer për t’iu përshtatur çdo fushe aplikimi, qoftë ajo një fasadë ndërtesash, urë, tunel, impiant për trajtimin e ujërave të zeza ose termocentral.